CREME DE LA CREME I HELE VERDEN


Verdens største rejsebogsforlag Lonely Planet har udsendt en bog, der fortæller om de bedste rejseoplevelser i verden fordelt på kategorier.

BN17506_21.png
Moder Natur viser sin bedste side i den canadiske vildmark.

Af Kenneth Bo Jørgensen

Danmark er ikke meget med, så er det sagt. Når verdens største rejsebogsforlag samler verdens bedste af det hele inden for rejseoplevelser i en helt ny bog med titlen 'Blue List', så står der hverken Danmark på første eller femte pladser. Det er lidt uretfærdigt, for på listen over verdens bedste steder at besøge for rejsende med børn, har Legoland ved London fået en flot tredjeplads og har dermed slået både Disneyland og Tivoli. Og det er jo ret identisk med det oprindelige Legoland i Billund. Så øv!

Reaktionerne på bogen på Lonely Planets hjemmeside har dog vist, at mange rejsende mener, at Danmark burde have haft visse pladser. En læser mener, at vi har verdens smukkeste vandretur omkring Tannisbugten, en anden mener, at Danmark burde have prisen for verdens bedste 'balle-strammer-tur', nemlig vandringen op ad Møns Klint. Men derudover må danskere nøjes med at bruge listerne til at finde creme de la creme inden for rejseverdenen uden for egne grænser.Bedste trek


Hvis man vil vandre på sin ferie, skal man vandre ret længe for at opnå det bedste af det bedste.

1. Everest Base Camp
Turen tager tre uger, men så når man også Kala Pattar, der ligger i 5.545 meters højde. Derefter kan man ærligt sige, at man har stået ved foden af verdens højeste bjerg.

2. Inka-rute
Den 33 km lange rute i Peru blev lagt af inkaer og vandres af tusinder hvert år. Fra den hellige dal til Machu Picchu med formidable scenerier undervejs.

3. GR20
Den 15 dages vandretur på Korsika er i verdensklasse. Ruten blev skabt i 1972 og går fra kraterbund til bjergtop, når den forbinder Calenzana med Conca.Bedste afslapning

Hvis drømmen er bare at ligge i en hængekøje, findes der også verdens bedste til det.

1. Kerala kysten
Indien er sjældent på hitlisten over bedste strande, men hvis man vil ligge ved sådan en og bare slappe af, så bliver toppen af toppen den skønne indiske Keralakyst.

2. Isla Mujere
Den lille ø tæt på den travle turistby Cancun i Mexico, kun syv km lang og en km bred, har tropiske strande og en malerisk lille by. Alle kan slappe af her.

3. Jambiani
Det er stranden, som tiden har glemt. Zanzibar fiskere sejler i dhow ud til revene, kvinder samler tang. Og man kan selv nøjes med at nyde en friskplukket kokosnød.Bedste Road-trips

Tryk på speederen, drej på rattet og se hvad der sker. Dagene på asfalten er bedst på.

1. Australiens østkyst
Langs fantastiske strande afbrudt af grønne nationalparker og storbyer. Den klassiske rute gennem Victoria, New South Wales og Queensland har slået USA Route 66.

2. Amalfi kysten
Øst for Sorrento til Salerno løber denne smalle bræmme af asfalt langs stejle klipper og passerer smukke byer som Positano og Amalfi. Der kan være trafikpropper.

3. Cape Town til Cairo
Det tager også 10 uger, men så har man også været 'on the road' og krydset Afrika og 11 nationer. Vejene er ikke i så fin stand som de ovenstående, skulle vi hilse at sige.